VARFÖR KOMBUCHA

Torsebrew kombucha har en ambition om att bidra till framtidens hållbara och hälsosamma drycker och vill förändra sättet människor dricker alkoholfritt på med en
 smakrik, kraftfull och hälsosam dryck

F I L O S O F I N

     Naturens skafferi har länge varit känt för sin läkande kraft och förmåga att förbättra vår hälsa. Under hela människans existens har man studerat och arbetat med örter och växter för att skapa mat som stärker vår överlevnad. Kombucha är en av dessa upptäckter och som med många äldre botemedel är det sanna ursprunget okänt.

     Det som är känt är att i över två tusen år har människor i Asien konsumerat Kombucha för dess matsmältnings- och immunförstärkande fördelar. Det finns många hälsofördelar med att dricka kombucha tack vare sitt höga innehåll av organiska syror, b-vitaminer, enzymer, antioxidanter, probiotika och prebiotika som ger mycket näring till kroppen. Detta gör oss ivriga att dela dess kraftfulla egenskaper med er.

D R Y C K E N

     Torsebrew kombucha bryggs på traditionellt vis och görs på en blandning av svart te och grönt te som tillsammans med ekologiskt socker och en SCOBY (a symbiotic culture of bacteria and yeast), vilket är en kultur av bakterier och jäst och (inte en svamp som många tror!) genomgår en process som kallas fermenteringVi fermenterar i tre-liters glasbehållare för att kunna garantera kvaliteten i varje batch och tar hand om varje med kärlek och omsorg och gör varje batch unik på sitt sätt.

      Innan buteljering utvecklar vi unika smaker genom att kombinera raw kombucha med noga utvalda råvaror: frukt, bär, blommor, grönsaker, örter och kryddor. Svenska och närodlade råvaror så mycket det bara går. Vi tillsätter aldrig några aromer, konserveringsmedel eller färgämnen. För att säkerställa de kraftfulla egenskaperna hos de levande bakterierna, bearbetar, pastöriserar, filtrerar eller späder vi aldrig ut vår kombucha

V I

     Tvillingsystrarna Amanda och Adela är grundarna bakom Torsebrew kombucha och tillsammans startade dem bolaget under hösten 2020.

     När de båda bott och rest runt om i världen blev dem inspirerade av alla hälsosamma och kreativa produkter som fanns på marknaden och såg en brist på sådana alternativ i Sverige. Torsebrew Kombucha drivs av att skapa en naturlig dryck som gör gott för kropp och själ. Torsebrew kombucha handlar också om att få människor att ompröva sina ideér kring vad en läsk eller energidryck kan vara. Istället för att skapa en förutsägbar dryck som tilltalar allas smak och förväntningar bryggs kombucha som är en syrlig dryck med mycket karaktär. 

De är födda och uppväxta i en liten by i Skåne som heter Torsebro, därför var det självklart att döpa bolaget till Torsebrew kombucha. Dessutom är det här bryggeriet finns just nu.

Founder Amanda Johansson

Amanda har studerat till civilingenjör i bioteknik vid Santa Monica College i Los Angeles och brinner för naturen och dess läkande krafter.

Vilken är din favoritsmak? Hallon eller älgört, men det ändras hela tiden.

När dricker du helst kombucha? Hela tiden helst!

Founder adela Johansson

Adela är socionom i grunden men studerade miljövetenskap i Los Angeles och brinner för hållbarhet och hälsa.

Vilken är din favoritsmak? Päron ingefära, utan tvekan.

När dricker du helst kombucha? Gärna efter en hot yoga klass!

Vårt sortiment