VARFÖR KOMBUCHA

Torsebrew kombucha är ute efter att förändra sättet människor dricker alkoholfritt på med en smakrik, kraftfull och hälsosam dryck gjord på noga utvalda råvaror

FILOSOFIN

Naturens skafferi har länge varit känt för sin läkande kraft och förmåga att förbättra vår hälsa. Under hela människans existens har man studerat och arbetat med örter och växter för att skapa mat som stärker vår överlevnad. Kombucha är en av dessa upptäckter och som med många äldre botemedel är det sanna ursprunget okänt.

Det som är känt är att i över två tusen år har människor i Asien konsumerat Kombucha för dess matsmältnings- och immunförstärkande fördelar. Kombucha innehåller organiska syror, b-vitaminer, enzymer, antioxidanter, probiotika och prebiotika som ger mycket näring till kroppen, vilket gör oss ivriga att dela dess kraftfulla egenskaper med er alla.

DRYCKEN

Torsebrew kombucha bryggs på traditionellt vis och är autentiskt tillverkad med en blandning av ekologiskt och fairtrademärkt svart och grönt te, ekologiskt socker och en SCOBY (a symbiotic culture of bacteria and yeast) som med andra ord är en kultur av bakterier och jäst. Tillsammans får detta fermenteras i en varm och mörk miljö i två veckor. Vi brygger i tre-liters glasbehållare för att kunna garantera kvaliteten i varje batch och vi tar hand om varje med kärlek och omsorg. Det gör också att varje batch blir unik på sitt sätt.  

Innan buteljering utvecklar vi unika smaker genom att para vår kombucha med riktiga ingredienser: frukt, bär, blommor, grönsaker, örter och kryddor. Svenska och närodlade råvaror så mycket det bara går. Vi tillsätter aldrig några aromer, konserveringsmedel eller färgämnen. För att säkerställa kraften för de levande bakterierna, bearbetar, pastöriserar, filtrerar eller späder vi aldrig ut vår kombucha.

OM OSS

Vi, Amanda och Adela, är grundarna bakom Torsebrew kombucha. Vi är tvillingsystrar och tillsammans startade vi Torsebrew under hösten 2020.

När vi bott och rest runt om i världen blev vi inspirerade av alla hälsosamma och kreativa produkter som fanns på marknaden och såg en brist på sådana alternativ i Sverige. Vi satte igång Torsebrew Kombucha i hopp om att skapa en naturlig dryck som gör gott för kropp och själ. Torsebrew Kombucha handlar också om att få människor att ompröva sina ideér kring vad en läsk kan vara. Istället för att skapa en förutsägbar dryck som skulle tilltala allas smak och förväntningar, bestämde vi oss för att brygga en kombucha med lite krut och karaktär, och som såklart är jäkligt god. Kombucha bör alltid bryggas med passion, kärlek och omtanke – det är vår filosofi. 

Funny story – vi är födda och uppväxta i en liten by i Skåne som heter Torsebro, därav namnet Torsebrew. Dessutom är det här bryggeriet finns just nu.

Founder Amanda Johansson

Amanda har studerat till civilingenjör i bioteknik vid Santa Monica College i Los Angeles och brinner för naturen och dess läkande krafter.

Vilken är din favoritsmak? Hallon eller älgört, men det ändras hela tiden.

När dricker du helst kombucha? Hela tiden helst, men jag föredrar ett glas innan maten eller efter träning.

Founder adela Johansson

Adela är socionom i grunden men studerade miljövetenskap i Los Angeles och brinner för hållbarhet och hälsa och menar att dessa går hand i hand. 

Vilken är din favoritsmak? Jordgubb utan tvekan! Eller päron ingefära… Eller lingon vanilj…

När dricker du helst kombucha? Gärna efter maten eller efter en hot yoga klass.

Vårt sortiment