VARFÖR KOMBUCHA?

På Torsebrew Kombucha tror vi på en framtid där hälsosamma och hållbara drycker är en självklarhet. Genom att erbjuda en kombucha av högsta kvalitet med noga utvalda råvaror och en unik smakprofil, strävar vi efter att förändra uppfattningen om alkoholfria drycker. Vårt mål är att leverera en smakrik, kraftfull och hälsosam dryck som både inspirerar och uppmuntrar till en hälsosam livsstil.

FILOSOFIN

     Naturens skafferi har länge varit känt för sin läkande kraft och förmåga att förbättra vår hälsa. Under hela människans existens har man studerat och arbetat med örter och växter för att skapa mat som stärker vår överlevnad. Kombucha är en av dessa upptäckter och som med många äldre botemedel är det sanna ursprunget okänt.

     Det som är känt är att i över två tusen år har människor i Asien konsumerat kombucha för dess matsmältnings- och immunförstärkande fördelar. Det finns många hälsofördelar med att dricka kombucha tack vare sitt höga innehåll av organiska syror, b-vitaminer, enzymer, antioxidanter, probiotika och prebiotika som ger mycket näring till kroppen. Detta gör oss ivriga att dela dess kraftfulla egenskaper med er.

DRYCKEN

     Torsebrew kombucha bryggs på traditionellt vis och görs på en blandning av svart te och grönt te som tillsammans med ekologiskt socker och en SCOBY – symbiotic culture of bacteria and yeast genomgår en process som kallas fermentering. Under fermenteringen omvandlar mikroorganismerna sockret till organiska syror och enzymer. Kombuchan är handgjord och tillverkas i små batches vilket gör att den inte smakar precis likadant varje gång.

      Före buteljering utvecklar vi olika smaksättningar genom att kombinera kombuchan med noga utvalda råvaror som frukt, bär, blommor, grönsaker, örter och kryddor. Vi prioriterar svenska och närodlade råvaror så mycket som möjligt. Vi tillsätter aldrig några aromer, konserveringsmedel eller färgämnen. För att bevara de levande bakteriernas kraftfulla egenskaper är vår kombucha opastöriserad.

OM OSS

     Tvillingsystrarna Amanda och Adela är grundarna bakom Torsebrew kombucha och tillsammans startade dem bolaget under hösten 2020.

     När de båda bott och rest runt om i världen blev dem inspirerade av alla hälsosamma och kreativa produkter som fanns på marknaden och såg en brist på sådana alternativ i Sverige.  Deras passion för hälsa och välbefinnande inspirerar dem till att skapa en smakrik, kraftfull och hälsosam dryck.

Amanda Johansson

Grundare, VD

adela Johansson

Grundare

Vårt sortiment