VARFÖR KOMBUCHA

Torsebrew Kombucha vill bidra till framtidens hållbara och hälsosamma drycker och har en ambition om att förändra sättet människor dricker alkoholfritt på med en smakrik, kraftfull och hälsosam dryck

F I L O S O F I N

     Naturens skafferi har länge varit känt för sin läkande kraft och förmåga att förbättra vår hälsa. Under hela människans existens har man studerat och arbetat med örter och växter för att skapa mat som stärker vår överlevnad. Kombucha är en av dessa upptäckter och som med många äldre botemedel är det sanna ursprunget okänt.

     Det som är känt är att i över två tusen år har människor i Asien konsumerat kombucha för dess matsmältnings- och immunförstärkande fördelar. Det finns många hälsofördelar med att dricka kombucha tack vare sitt höga innehåll av organiska syror, b-vitaminer, enzymer, antioxidanter, probiotika och prebiotika som ger mycket näring till kroppen. Detta gör oss ivriga att dela dess kraftfulla egenskaper med er.

D R Y C K E N

     Torsebrew kombucha bryggs på traditionellt vis och görs på en blandning av svart te och grönt te som tillsammans med ekologiskt socker och en SCOBY – symbiotic culture of bacteria and yeast genomgår en process som kallas fermentering. Under fermenteringen omvandlar mikroorganismerna sockret till organiska syror och enzymer. Kombuchan är handgjord och tillverkas i små batches vilket gör att den inte smakar precis likadant varje gång.

      Innan buteljering utvecklar vi unika smaker genom att kombinera kombuchan med noga utvalda råvaror som frukt, bär, blommor, grönsaker, örter och kryddor. Svenska och närodlade råvaror så mycket det bara går. Vi tillsätter aldrig några aromer, konserveringsmedel eller färgämnen. För att behålla de kraftfulla egenskaperna hos de levande bakterierna är kombuchan opastöriserad.

V I

     Tvillingsystrarna Amanda och Adela är grundarna bakom Torsebrew kombucha och tillsammans startade dem bolaget under hösten 2020.

     När de båda bott och rest runt om i världen blev dem inspirerade av alla hälsosamma och kreativa produkter som fanns på marknaden och såg en brist på sådana alternativ i Sverige. Torsebrew Kombucha drivs av att skapa en naturlig dryck som gör gott för kropp och själ men handlar också om att få människor att ompröva sina ideér kring vad en läsk eller energidryck kan vara.  

De är födda och uppväxta i en liten by i Skåne som heter Torsebro, därför var det självklart att döpa bolaget till Torsebrew Kombucha. Dessutom är det här bryggeriet finns just nu.

Founder Amanda Johansson

Amanda har studerat till civilingenjör i bioteknik vid Santa Monica College i Los Angeles och brinner för naturen och dess läkande krafter.

Vilken är din favoritsmak? Körsbär lime, men det ändras hela tiden.

När dricker du helst kombucha? Hela tiden!

Founder adela Johansson

Adela är socionom i grunden men studerade miljövetenskap i Los Angeles och brinner för hållbarhet och hälsa.

Vilken är din favoritsmak? Päron ingefära, utan tvekan.

När dricker du helst kombucha? Gärna efter en hot yoga klass!

Vårt sortiment