Kontakta oss

FAQ

Här hittar ni svar på era mest ställda frågor

Kombucha är en syrlig och bubblig dryck gjord av fermenterat te. 

Torsebrew Kombucha bryggs i Torsebro, en liten by utanför Kristianstad.

En SCOBY står för Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast. Den bildas som en restprodukt under fermenteringsprocessen men fungerar också som ett hem för organismerna.

Kombucha görs av ett sötat svart och grönt te som tillsammans med en bakterie- och jästkultur genomgår en fermentering.

Vitt socker är faktiskt den form av näring som bakterierna och jästen i kombuchan har lättast för att konsumera.

Vi använder oss av fairtrade och ekologiskt te från Rwanda och Kina. Sockret är ekologiskt och kommer från Danmark och Sverige. Alla våra smaksättningar görs till största delen av svenska och närodlade bär, frukter, örter och blommor. Ingefära och citron köper vi ekologisk.

Kombucha är en bubblig och syrlig dryck som kan ha en lätt jäst smak.

Om det är första gången du dricker kombucha kan du börja med ett glas om dagen den första veckan. Annars rekommenderar vi en flaska om dagen.

Alkoholhalten är mindre än 0.5%.

När som helst. Innan maten, till maten, efter maten, till frukost, till fika, efter träning – verkligen när som helst.

För att behålla kombuchan levande är kombuchan opastöriserad. En scoby tyder på en levande och aktiv kombucha och en framgångsrik fermentering.

Precis som att det finns en scoby i kombuchan så kan den också bli grumlig på botten på grund av en framgångsrik fermentering.

Ja. Jästen bildar kolsyra under fermenteringsprocessen.

Eftersom det är en kolsyrad dryck så riskerar du att hela innehållet pyser ut som kolsyra.

Se under fliken “Hitta oss här”